Ειδικές Εφαρμογές

NEXANS. Υψηλή ποιότητα θέρμανσης, άψογη λειτουργικότητα και ιδανικός έλεγχος θερμοκρασίας

 

Τα Θερμικά Καλώδια NEXANS Νορβηγίας, χρησιμοποιούνται σε πολλές ειδικές εφαρμογές όπου απαιτείται υψηλή ποιότητα ελέγχου της θέρμανσης, οικονομική κατανάλωση και υψηλή θερμική απόδοση.

Στην Βιομηχανία, στην Ναυσιπλοΐα, σε Αγροτικές Εφαρμογές, στους Αυτοκινητόδρομους, στα Αεροδρόμια, στα Θερμοκήπια, στην Κτηνοτροφία και σε πολλούς άλλους κλάδους, τα Θερμικά Καλώδια NEXANS προσφέρουν ιδανική θέρμανση στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Ο τρόπος ελέγχου των Θερμικών Καλωδίων ποικίλει ανάλογα με την ανάγκη ελέγχου, την εγκατεστημένη ισχύ και την απαιτούμενη θερμοκρασία λειτουργίας.
Τα Θερμικά Καλώδια NEXANS ελέγχονται με απλούς θερμοστάτες, με ηλεκτρονικό τρόπο, με συστήματα κεντρικής διαχείρισης, με συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου κ.α.

Ο χρόνος ζωής των Θερμικών Καλωδίων NEXANS είναι απεριόριστος και η υψηλή απόδοση της θέρμανσης παραμένει αναλλοίωτη.

Η σταθερότητα της απόδοσης τους, ο ιδανικός έλεγχος λειτουργίας και η υψηλή απόδοση θέρμανσης καθιστούν τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας NEXANS την ιδανική λύση για όλες τις εξειδικευμένες απαιτήσεις θέρμανσης.

Αγροτικές εφαρμογές

NEXANS. Αγροτικές Εφαρμογές

Τα Θερμικά Καλώδία Νορβηγίας NEXANS, χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές στην γεωργία.
Στις αγροτικές καλλιέργειες και στα θερμοκήπια είναι πολύ συχνή η χρήση τους για θέρμανση του εδάφους, για προστασία από παγετό ή για ειδικές αγροτικές εφαρμογές όπως η υδρονέφωση.

Τα Θερμικά Καλώδια NEXANS, εγκαταστημένα στο έδαφος, προστατεύουν τα φυτά από τον παγετό, η βλάστηση τους ξεκινά νωρίτερα και η συγκομιδή είναι μεγαλύτερη.

Επίσης με την χρήση των Θερμικών Καλωδίων NEXANS, μπορούμε να καλλιεργήσουμε είδη φυτών τα οποία θα ευδοκιμούσαν μόνο σε θερμότερα κλίματα.

Ο έλεγχος της λειτουργίας των Θερμικών Καλωδίων NEXANS, πραγματοποιείται με την χρήση αισθητηρίων εξωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικούς θερμοστάτες ή κεντρικό σύστημα ελέγχου.

Αυτοκινητόδρομοι

NEXANS. Αυτοκινητόδρομοι

Στους χειμερινούς μήνες, στα επικίνδυνα σημεία των αυτοκινητοδρόμων, ο πάγος δημιουργείται χωρίς προειδοποίηση και ο κίνδυνος για σοβαρά ατυχήματα είναι άμεσος.

Η εγκατάσταση των Θερμικών Καλωδίων NEXANS στο οδόστρωμα, προσφέρει την καλύτερη προστασία από πάγο και χιονόστρωση ενώ συγχρόνως μηδενίζει τα έξοδα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος. Ο αυτοκινητόδρομος παραμένει στεγνός και οι προυποθέσεις που προκαλούν ατυχήματα από πάγο και χιόνι ελαχιστοποιούνται.

Τα Θερμικά Καλώδια NEXANS Νορβηγίας, δεν χρειάζονται ΚΑΜΜΙΑ συντήρηση, ελέγχονται από αισθητήρια ελέγχου της εξωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικό θερμοστάτη προστασίας από παγετό και χιόνι.
Οι διερχόμενοι οδηγοί ενημερώνονται με φωτεινή σήμανση για την πιθανή ύπαρξη πάγου στο οδόστρωμα.

Βιομηχανικές εφαρμογές

NEXANS. Βιομηχανικές Εφαρμογές

Τα Θερμικά Καλώδια NEXANS Νορβηγίας εφαρμόζονται με επιτυχία, σε μεγάλη ποικιλία Βιομηχανικών Εφαρμογών.

Οι εγκαταστάσεις Θερμικών Καλωδίων NEXANS στην βιομηχανία αποσκοπούν στην σταθερή θερμοκρασία σωληνώσεων και υγρών, στην προστασία από παγετό σε βιομηχανικές εφαρμογές και βιομηχανικά κτίρια, σε θερμαινόμενα εργοστασιακά δάπεδα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, στην θέρμανση υγρών και δεξαμενών, αλλά και σε μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένων εφαρμογών θέρμανσης.

Η πραγματική δυνατότητα εφαρμογών των Θερμικών Καλωδίων NEXANS είναι απεριόριστη. Είναι ιδανικά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων συστημάτων ξεπερασμένης τεχνολογίας, προσφέροντας συγχρόνως άριστο έλεγχο θερμοκρασίας, άμεσο θερμικό αποτέλεσμα και οικονομία στην κατανάλωση.

Τα Θερμικά Καλώδια NEXANS Νορβηγίας, ελέγχονται από αισθητήρια ελέγχου θερμοκρασίας σωληνώσεων, θερμοκρασίας υγρών, εξωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικούς θερμοστάτες και ποικίλους τρόπους προγραμματισμού και αυτοματοποίησης.

Διάδροιμοι προσγείωσης

NEXANS. Τάπητες / Διάδρομοι Προσγείωσης.
Αντιπαγετική Προστασία

Η χρήση των Θερμικών Καλωδίων NEXANS Νορβηγίας, είναι ο ιδανικός τρόπος για την απρόσκοπτη λειτουργία των αεροδιαδρόμων ή των τάπητων προσγείωσης - απογείωσης τις ημέρες που επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες ή χιονόπτωση.

Τα Θερμικά Καλώδια NEXANS, εγκαταστημένα στον τάπητα του αεροδιαδρόμου, φροντίζουν να διατηρείται ο τάπητας στεγνός έτσι ώστε να μην διακοπεί η χρήση του, ακόμα και σε θερμοκρασίες υπό του μηδέν.

Αντιπαγετική προστασία προσφέρεται επίσης στις κεραίες των αεροδρομίων και στα συστήματα τηλεπικοινωνιών που επηρεάζονται από συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας και παγετού.

Ο έλεγχος της αντιπαγετικής προστασίας των Θερμικών Καλωδίων NEXANS, πραγματοποιείται με την χρήση αισθητηρίων εξωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικούς θερμοστάτες ή κεντρικό σύστημα ελέγχου.

Η χρήση των Θερμικών Καλωδίων NEXANS στους τάπητες ή στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης καθώς και η απρόσκοπτη λειτουργία των επικοινωνιών υπό συνθήκες ψύχους, συντελούν στην διασφάλιση των εσόδων από την ορθή λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς και στην εκτέλεση δρομολογίων έκτακτης ανάγκης.

Κτηνοτροφικές εφαρμογές

NEXANS. Κτηνοτροφικές Εφαρμογές

Τα Θερμικά Καλώδια NEXANS, χρησιμοποιούνται στις φάρμες για την θέρμανση των δαπέδων διαβίωσης των ζωντανών, προστατεύοντας τα από τις χαμηλές θερμοκρασίες ή την παγωνιά.
Τα θερμικά καλώδια δημιουργούν θερμαινόμενα δάπεδα στις φάρμες δημιουργώντας ιδανικό περιβάλλον το οποίο επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη των ζωντανών, ενώ συγχρόνως αποτρέπει τις αρρώστιες.

Επίσης, τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας NEXANS, χρησιμοποιούνται για την θέρμανση του φαγητού των ζώων.

Χρησιμοποιώντας θερμικά καλώδια, έχουμε υψηλή απόδοση θέρμανσης, οικονομία στην κατανάλωση και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για πυρκαγιά ή για άμεση επαφή των ζωντανών με το σύστημα θέρμανσης.

Ο έλεγχος της λειτουργίας των Θερμικών Καλωδίων NEXANS, πραγματοποιείται με την χρήση ηλεκτρονικών προγραμματιζόμενων θερμοστατών με αισθητήρια θερμοκρασίας δαπέδου και χώρου θερμοστάτες ή με κεντρικό σύστημα ελέγχου.

Χώροι κατάψυξης

NEXANS. Χώροι Κατάψυξης

Τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας NEXANS, τοποθετούνται στο δάπεδο χώρων ή αποθηκών κατάψυξης.
Το δάπεδο του χώρου κατάψυξης διατηρείται στεγνό και η μεταφορά των εμπορευμάτων με ανυψωτικά μηχανήματα ή κλαρκ πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα και χωρίς τον φόβο ατυχημάτων.

Μια ακόμα χρήση των Θερμικών Καλωδίων NEXANS παρατηρείται στην βάση του δαπέδου των αποθηκών κατάψυξης, προς αποφυγή της δημιουργίας υγρασίας και την καταστροφή των δομικών υλικών και των μονωτικών επιστρώσεων του δαπέδου.

Τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας NEXANS χρησιμοποιούνται επίσης στις πόρτες των αποθηκών κατάψυξης, προς αποφυγή δημιουργίας πάγου στους μηχανισμούς της πόρτας.

Ο έλεγχος των Θερμικών Καλωδίων NEXANS, πραγματοποιείται με την χρήση ηλεκτρονικών θερμοστατών αισθητηρίου δαπέδου. Το αισθητήριο δαπέδου ελέγχει την θερμοκρασία του δαπέδου ή απευθείας την θερμοκρασία του Θερμικού Καλωδίου.